Biznesa plans : Kafejnīca “ Eat out ”



Biznesa plāna kopsavilkums.
Uzņēmuma apraksts.
Uzņēmuma vadība un nodarbinātās personas.
SIA “Eat out” vadības un personāla darba algas.
Tirgus un Mārketings.
Konkurences analīze.
Uzņēmuma “Eat out” analīze.
Tirgus pētījumi.
Realizācijas sistēma.
Uzņēmuma pamatlīdzeķļu raksturojums.
Reklāma.
Cenu noteikšana.
Ēdienu kartes.
Risks un problēmas.
Gaidāmie ieņēmumi 2007. gadā.
Priekšlikumi.
SIA “Eat out” tiek paredzēta kā kafejnīca, kas atradīsies Ādažos. Uzņēmums 100% piederēs vienai personai. Kapitālu uzņēmumā ieguldīs pats īpašnieks. Galvenā kontaktpersona ir Sandra Circāne. Ēdināšanas uzņēmuma juridiskā adrese –Gaujas iela 24 Ādaži LV 2164, Latvija.
Galvenā mērķauditorija, kas apmeklēs šo kafejnīcas uzņēmumu būs tūristi, Ādažu iedzīvotāji, garāmbraucēji.
• Uzņēmums tiks dibināts 2007. gada 1. martā.
• Atrašanās vieta – , Rīgas rajons Ādaži, Gaujas iela 24
2. Iegūt augstas kvalitātes ēdienus, kuri ražoti galvenokārt no Latvijā izaudzētām ekoloģiski tīrām izejvielām
3. Sekmīgas uzņēmējdarbības rezultātā gūt peļņu, kas nodrošinātu sabiedrības darbinieku materiālās vajadzības, kā arī paplašinātu uzņēmumu, radot jaunas darba vietas Ādažu iedzīvotājiem.
Uzņēmuma ilgtermiņa mērķos ietilpst pakāpeniska kafejnīcas interjera uzlabošana kā arī kredīta segšana.
Lai realizētu visus šos izvirzītos mērķus, uzņēmumam nepieciešami 8000 lati, ko uzņēmuma īpašnieks plāno saņemt no kredītiestādes.
Uzņēmums kā juridiska persona un tās īpašnieks kā fiziska persona nav iepriekš aizņēmies finansu līdzekļus no bankām. Lai uzsāktu saimniecisko darbību, man vajag piesaistīt bankas aizdevumu. Es gribētu saņemt 8000 latu lielu kredītu, ko ieguldīšu uzņēmuma ražošanas telpu iekārtu, trauku un cita mazvērtīgā inventāra iegādei. Aizdevuma piesaistes termiņš 3 gadi. Pamatsummas atmaksas sākums 2007. gada aprīlī. Procentu likme 8% .
Vadības organizācijas struktūra, kā arī firmas personāls, ir atspoguļoti 1. attēlā.
Uzņēmējsabiedrībā “Eat out” uzņēmuma vadītājs ir pats īpašnieks Sandra Circāne. Kopējais darbinieku skaits 6 cilvēki.
Tā kā “Eat out” būs neliels uzņēmums, tad tai ir raksturīga lineārās vadības struktūra, tas nozīmē, ka pilnvaras tiek nodotas no vadītāja padotajiem.
SIA “Eat out” vada un dod rīkojumus viens vadītājs, kas atvieglo vadīšanas procesus. Visiem darbiniekiem ir prasmes un zināšanas kā arī piemērota izglītība, lai strādātu šajā uzņēmumā.
Uzsākot uzņēmējdarbību darbosies šāds personāls, bet ja kafejnīcas produkcijai būs liels pieplūdums un daudz klientu, tad vadītājs nepieciešamības gadījumā palielinās darbinieku skaitu.
Algas nodarbinātajiem būs nedaudz augstākas par valstī noteikto minimālo algu, taču ja kafejnīcai būs laba peļņa, darbinieku algas tiks paaugstinātas.
Aprēķinātā alga Soc. Nodoklis 9% Soc nodoklis 24,09% Neapliekamais minimums Atvieglojumi par apgādājamo Ar algas nodokli apliekamā summa Ieņēm. Nodoklis 25% Alga izmaksai
Galvenā mērķauditorija, kas apmeklēs šo ēdināšanas uzņēmumu, būs Ādažu iedzīvotāji , kā arī iebraucēji. Bez tam, vieta, kur atrodas uzņēmums ir ļoti izdevīga, tajā apgrozās dienas laikā ļoti daudz cilvēku, piekļūšana ļoti ērta gan ar mašīnu, jo ir iekārtota autostāvvieta, gan arī cilvēkiem bez mašīnas.
Ļoti bieži Ādažos ierodas deputāti no citām pilsētam, kā arī sportisti, kafejnīcā šie ciemiņi varētu nobaudīt garšīgu un sātīgu augstas kvalitātes ēdienu, kas būtu pagatavots no Latvijā izaudzētām ekoloģiski tīrām izejvielām un pie kafijas pārrunāt dažādas biznesa darīšanas.
Ādažos ir vairāki citi ēdināšanas uzņēmumi. Šie visi ēdināšanas uzņēmumi ir diezgan līdzīgi, piedāvā vienu un to pašu ēdienu klāstu. Apkalpošana nav visos ēdināšanas uzņēmumos profesionāla, var teikt pat nelaipna. Ēdināšanas uzņēmuma apkalpojošais personāls nepārzin galvenos viesmīlības pamatus, ēdienu parasti ir jāgaida ļoti ilgi un ne vienmēr viesis ir apmierināts ar ēdiena garšu un piedāvājuma klāstu. Pilsētā trūkst ēdināšanas uzņēmumu, kas piedāvātu vienkāršus latviešu nacionālās virtuves ēdienus, kuri būtu profesionāli sagatavoti un baudāmi, un viesis, apmeklējot šo uzņēmumu, vēlētos atgriezties vēl un vēl, jo viņš sajustu ka viņu tur gaida un ka personāls sniedz profesionālu un ātru apkalpošanu, kas mūsdienās, it īpaši biznesā strādājošajiem un uz ko galvenokārt arī ir virzīts šis uzņēmums, ir ļoti svarīga.
- Microsoft Word 16 KB
- Latviešu
- 18 lapas (2403 vārdi)
- Universitāte
-