E vielas



Emulgējošie sāļi Sadala sierā esošās olbaltumvielas, izkliedējot taukus
Iesaiņojuma gāzes Gāzes (nevis gaiss), kuras piepilda iesiņojumā pirms vai pēc p.p. iesaiņošanas vai iesaiņošanas laikā
Konservanti Noteiktos glabāšanas apstākļos pasargā no mikroorganismu izraisītas bojāšanās
Modificētas cietes Dažādos veidos ķīmiski apstrādāta pārtikas ciete
Nesējvielas Nemaina pārtikas piedevu tehnoloģiskās funkcijas, izmanto p.p. izšķīdināšanai, izkliedēšanai vai citādai fizikālai modificēšanai, lai atvieglotu attiecīgās p.p. apstrādi vai lietošanu
Putu veidotāji Nodrošina homogēnas gāzveida fāzes izveidošanu vai šķidrā p.p.
Stabilizētāji Palīdz uzturēt nemainīgu produkta izskatu un sastāvu
Krāsvielas E 100 182 Piešķir p.p. vizuāli pievilcīgu izskatu, radot daudzveidīgāku produktu sortimentu
Antioksidanti E 300 399 Novērš tauku un vitamīnu spēju oksidēties ar gaisa skābekli, saglabājot p.p. sākotnējo smaržu un garšu
E 500 599 Nodrošina p.p. vēlamo konsistenci, stabilizē un intensificē produktu krāsu
Veselbai potenciāli nepieciešamas piedeva E330 (askorbīnskābe/C vit.) un E330(citronskābe). Arī E270 (pienskābe), E440 (pektīni), E160a (A vit.)
Latvijā ražotiem piena produktiem pārsvarā pārtikas piedevas netiek lietotas. Izņēmums ir kusēts siers.
Jāmēģina izvairīties no E210 219 un E249 252, jo konstatētas toksiskas un alerģijas izraisošas īpašības
- Microsoft Word 10 KB
- Latviešu
- 11 lapas (769 vārdi)
- Universitāte
-