Ēdieni: ikdienas ēdieni un kulinārijas tradīcijas



Meža pīle ar medu.
Aveņu groziņš.
Siera kūka ar zemeņu mērci.
Piparmētru saldējums ar jāņogu želeju un apelsīnu mērci.
Eksotiskās vistu krūtiņas.
Eksotiskā paradīze dzimšanas dienām.
Ananāsu karnevāls.
Gaļas šķēles izdauza, ietin divās speķa šķēlītēs un ruletītes pārtin ar diegu. Pannā uzkarsē eļļu un ruletītes labi apcep vismaz 4 minūtes. Pēc tam pievieno četrās daļās sagrieztus sīpoliņus. Pēc brīža gaļu no pannas noņem un noliek siltumā. Sīpoliem pievieno buljonu, vīnu un garšvielas. Uzkarsē un noņem no uguns. Mērci pasniedz kopā ar filejām.
Noplūktu un izķidātu un nomazgātu pīli iespeķo, apsāla no iekšpuses un ārpuses. Ieliek pannā, sakarsētā sviestā uz citrona šķēlītēm.
Ar sagatavoto medus maisījumu ieziež pīli no iekšpusess un ārpuses( Medus masa nepārtraukti jāmaisa) Tad liek cepties. Laiku pa laikam ieziež pīli ar maisijumu.
Gatavu pīli liek sakarsētā traukā Pārlej ar mērci tā lai gaļa būtu pilnīgi nosegta.
Samaisa mīklas sastāvdaļas, rūpīgi samīca. Miklu izrullē un izspiež mazus aplīšus. Liek groziņformās un piespiež. Cep krāsnī 200 °C temperatūrā 20 minūtes. Atdzesētus izņem no formām.
Krējumu sakuļ ar pūdercukuru. Masu pilda groziņos un rotā ar svaigām avenēm.
Pasniedz uz šķīvjiem pa vienam groziņam, rotātam ar piparmētru lapām.
Tortes veidnē izklāj smilšu mīklu. Pārējās sastāvdaļas sajauc kopā un kārto virsū mīklai. Cep krāsnī 50 minūtes 110 °C temperatūrā.
Piparmētru saldējums ar jāņogu želeju un apelsīnu mērci
Sajauc saldo krējumu ar pienu un cukuru un uzkarsē. Masai pievieno sīki sakapātas piparmētru lapiņas un izmaisa. Iecilā saputotus olu baltumus, pievieno 2 pilienus piparmētru esences. Vēlreiz izmaisa un liek saldējamā mašīnā vai saldētavā.
Uzbriedina ūdenī želatīnu. Jāņogu sulu savāra ar ūdeni un cukuru, mazliet atdzisušai pievieno želatīnu un liek ledusskapī, lai sastingst.