Ēdieni: ikdienas ēdieni un kulinārijas tradīcijas

10- 3 atsauksmes

Vista austrumu gaumē.
Meža pīle ar medu.
Aveņu groziņš.
Siera kūka ar zemeņu mērci.
Piparmētru saldējums ar jāņogu želeju un apelsīnu mērci.
Eksotiskās vistu krūtiņas.
Eksotiskā paradīze dzimšanas dienām.
Ananāsu karnevāls.

Gaļas šķēles izdauza, ietin divās speķa šķēlītēs un ruletītes pārtin ar diegu. Pannā uzkarsē eļļu un ruletītes labi apcep vismaz 4 minūtes. Pēc tam pievieno četrās daļās sagrieztus sīpoliņus. Pēc brīža gaļu no pannas noņem un noliek siltumā. Sīpoliem pievieno buljonu, vīnu un garšvielas. Uzkarsē un noņem no uguns. Mērci pasniedz kopā ar filejām.

Noplūktu un izķidātu un nomazgātu pīli iespeķo, apsāla no iekšpuses un ārpuses. Ieliek pannā, sakarsētā sviestā uz citrona šķēlītēm.

Ar sagatavoto medus maisījumu ieziež pīli no iekšpusess un ārpuses( Medus masa nepārtraukti jāmaisa) Tad liek cepties. Laiku pa laikam ieziež pīli ar maisijumu.

Gatavu pīli liek sakarsētā traukā Pārlej ar mērci tā lai gaļa būtu pilnīgi nosegta.

Samaisa mīklas sastāvdaļas, rūpīgi samīca. Miklu izrullē un izspiež mazus aplīšus. Liek groziņformās un piespiež. Cep krāsnī 200 °C temperatūrā 20 minūtes. Atdzesētus izņem no formām.

Krējumu sakuļ ar pūdercukuru. Masu pilda groziņos un rotā ar svaigām avenēm.

Pasniedz uz šķīvjiem pa vienam groziņam, rotātam ar piparmētru lapām.

Tortes veidnē izklāj smilšu mīklu. Pārējās sastāvdaļas sajauc kopā un kārto virsū mīklai. Cep krāsnī 50 minūtes 110 °C temperatūrā.

Piparmētru saldējums ar jāņogu želeju un apelsīnu mērci

Sajauc saldo krējumu ar pienu un cukuru un uzkarsē. Masai pievieno sīki sakapātas piparmētru lapiņas un izmaisa. Iecilā saputotus olu baltumus, pievieno 2 pilienus piparmētru esences. Vēlreiz izmaisa un liek saldējamā mašīnā vai saldētavā.

Uzbriedina ūdenī želatīnu. Jāņogu sulu savāra ar ūdeni un cukuru, mazliet atdzisušai pievieno želatīnu un liek ledusskapī, lai sastingst.

  • Microsoft Word 11 KB
  • Latviešu
  • 8 lapas (1002 vārdi)
  • Universitāte
  • Ēdieni: ikdienas ēdieni un kulinārijas tradīcijas
    10 - 3 balsojums(-i)
Skatīt pilnu darbu
Ēdieni: ikdienas ēdieni un kulinārijas tradīcijas. (Jūnijs 25, 2008). https://gudrinieks.lv/edieni-ikdienas-edieni-un-kulinarijas-tradicijas/ Pārskatīts 10:09, Maijs 23 2025
DARBA DATI
8 lapas (1002 vārdi)
Valoda: Latviešu
Microsoft Word 11 KB
Līmenis: Universitāte
Skatīt pilnu darbu
ATSAUKSMES
MartaSkolotāja2021 08 17
Ļoti priecājos, ka ir tāda mājaslapa, kas palīdz strādājot pirmsskolas skolotājai, sniedzot daudz dažādas informācijas un idejas svētku rīkošanai bērnudārzā.
JānisSkolotājs2023 03 12
Mūsdienu bibliotēka – tā es nosauktu. Vislabāk sapratāt mūsu laikmeta iezīmi – visu iegūt ātri. Vienkārši lieliski.
OliversStudents2020 04 28
Bez šaubām, tas ir izglābšana, kad, ja nevari saprast, kā izdarīt darbu, paņem paraugu no šejienes un veido savu.
Skatīt pilnu darbu
×