Furšetes tipa galds



Galda inventĀra aprĒĶins 100 personĀm.
Furšetes galda klĀšanas apraksts.
ViesmĪĻa pienĀkumi.
GALDAUTI – 4 galdauti (2. furšetes galdam, 2. papildgaldiņiem)
SALVETES – uz katru viesi rēķina vismaz 2 salvetes
GALDA TRAUKI – INDIVIDUĀLIE – uzkodu šķīvji, rezerves šķīvji (3 uz vienu viesi)
GLĀZES – 2 glāzes uz personu (viena baltvīna, viena sarkanvīna)
GALDA PIEDERUMI – uzkodu vai kūku dakšas, koplietošanas galda piederumi (standziņas)
Galdus klāj kā bufetes veida galdus. Ja nepieciešams lielākam skaitam viesu, galdus var sabīdīt dažādās konfigurācijās. Apkalpošanai uz viena metra galda garuna rēķina 7 – 8 viesus.
• ik pa vienam metram galda garuma kaudzītē desmit uzkodu šķīvjus vai kūku šķīvjus;
• pa labi no tiem – tik pat daudz uzkodu vai kūku dakšas;
• dzērienu glāzes vai kafijas tasītes ar apakštasītēm sakārto grupiņās ik pa metram veidojot simetriskas figūras, piemēram, rombiņus, vai zīmējumu, piemēram, kāsīšus;
• pārējos koplietošanas traukus galda malās, bet ne tuvāk kā 20 cm no galda malas tuvāk novietoti individuālie šķīvji;
• pie katras dzērienu glāžu grupas novieto dzērienu pudeles un sulu krūzes;
• pie katras kafijas tasīšu grupas novieto kafijas krūzes termosos, cukura trauku, piena un krējuma trauciņus;
• ziedu kompozīcijas un sveces var būt novietotas galda abos galos, bet ne ļoti lielas;
• atkarībā no tā, kā izveidots furšetes tipa galds – pie sienas vai telpas vidū, viesi var apkalpoties galdam no abām pusēm vai tikai no priekšējās puses;
• visu laiku raudzīties, lai uz galda nebūtu tukšu vai gandrīz tukšu trauku;