Ģenētiski modificētā pārtika: ieguvumi un riski


Mūsdienās viss strauji attīstās, progresē, un ļoti strauji arī progresē ģenētika. Ģenētika sevī ietver arī ģenētiski modificēto pārtiku, kuru daudzi uztver kā kaut ko sliktu , kā arī par globālu problēmu , bet toties daudzi nabadzīgajās valstīs to uztver, kā kaut ko labu – daļēju bada risinājumu. Ģenētiski modificēta pārtika, manuprāt , nav veselīga, bet tā spēj dot organismam daudzas nepieciešamos vitamīnus, taukskābes, barības viela , ko nespēj visa ‘’parastā ‘’ pārtika . bet no otras puses , kas grib ēst tādu pārtiku , ko pat dažādi kukaiņi , kaitēkļi vairs neatzīst par labu esam un atsākas pat to ēst. Daudzas zāles, medikamentus iegūst no ģenētiski modificētiem augiem , dzīvniekiem. Neviens mūsdienās vēl īsti tā nevar pateikt skaidri kādu ietekmi atstāj ģ.m.p. uz cilvēka veselību.
Ģ.m.p. ir daudzās valstīs palīdzējusi novērst dažādas bada problēmas. Pārsvarā valstīs, kuras ciešs badu nav diez ko attīstītas un tajās nav labvēlīgu klimata apstākļu, augsnes lai varētu pilnvērtīgi audzēt dažādus augus. Šajās valstīs pārsvarā piekopj ekstensīvu saimniecību, kas nenes lielus augļus. Ģenētiski modificējot augus ir iespējams tos pielāgot dažādiem klimata apstākļiem, augsnēm un palielināt to ražīgumu . Pēc manām domām, tas būtu liels...