Itālijas tradicionālā virtuve



Itālijas virtuve ir viena no izsmalcinātākajām un daudzveidīgākajām Eiropā, to veido gan Neapoles un Kalabrijas pikantajās garšvielās pagatavotie tradicionālie ēdieni, Ligūrijas ēdieni ar pesto jeb bazilika mērci, gan arī Itālijas Alpu rajoniem raksturīgo siera un risoto ēdienu variācijas.
Spānijas virtuve ir pazīstama ar tādiem ēdieniem kā paelja (ko pagatavo no rīsiem, cāļa, jūras veltēm un dārzeņiem), tortilla (omlete ar kartupeļiem) un atsvaidzinošo vīnu sangrija (ko pasniedz kopā ar augļiem).
Daži no Venecuēlas tradicionālajiem ēdieniem ir: Arepa – plāna pankūka. Tās parasti ir pildītas ar gandrīz jebko tai skaitā olas, tomāti, liellopu gaļa, vistas gaļa, šķiņķis, desa, garneles, salāti un pat haizivs gaļa; cachito – karsta smalkmaizīte pildīta ar kapātu šķiņķi vai sarīvētu sieru; cachapa – bieza, nedaudz salda pankūka pasniegta kopā ar mocarellas tipa sieru (queso guayanese); hallaca – tradicionāls Ziemassvētku ēdiens no sakapātas šķiņķa gaļas, cūkgaļas un vistas gaļas ar zaļajiem pipariem, sīpolu, ķiploku, tomātiem, rozīnēm un olīvēm, kā arī dažāda veida garšvielām. Tas viss ir iemaisīts kukurūzas mīklā, tad ietīts banānu lapās un tvaicēts.
Svaigi spiestas sulas ir vienmēr pieejamas, tās sauc par batidos, biezākas sulas un piena kokteiļi – merengada. Rums ir visiecienītākais alkohols, bieži to samaisa ar kolu, lai veidotu dzērienu, ko sauc par Cuba Libre – visiecienītākais dzēriens starp venecuēliešiem. Kafiju ražo valstī un ir vispopulārākais karstais dzēriens. Kafija vienmēr tiek piedāvāta apmeklētājiem kā dzēriens laipnai uzņemšanai.
Lietuviešu virtuves ēdienu klāstā cita starpā ir aukstā biešu zupa, lietuviešiem raksturīgie no desas un kartupeļiem pagatavotie ēdieni, tomēr visiecienītākās ir kartupeļu pankūkas un cepelīni – pildīti ar gaļu, biezpienu vai sēnēm.
ēdienu...