Itāļu vīna kultūra un tradīcijas



Itāļu galds nav iedomājams bez vīna. Var teikt, ka vīns itāļiem ir asinīs. Itālija ir slavena ar senām vīndaru tradīcijām un vīna ražošanas ziņā ieņem otro vietu pasaulē aiz Francijas. Vispazīstamākais vīns ir kjanti (Ñhianti) – sarkanvīns, kuru ražo Toskānā. Nacionālais stiprais alkoholiskais dzēriens saucas grapa (Grappa). Ilgu laiku grapu, kuru gatavoja no vīnogu atlikumiem, uzskatīja par kandžu. Pateicoties tam, ka tika uzlabota destilācijas kvalitāte un veikts prasmīgs marketings, šodien grapa ieņēmusi drošas pozīcijas starptautiskajā alkohola tirgū. To dzer atdzesētu, maziem malkiem no speciālām glāzītēm (grappaglas). Itālijas kalnu kūrortos lielu popularitāti ieguvis kokteilis Bombardino. Šis enerģētiskais dzēriens, kura sastāvā ietilpst stiprs liķieris, karsta kafija un putukrējums, uz slēpotājiem droši vien iedarbojas līdzīgi kā kādreiz tiramisu uz Venēcijas augstmaņiem.
- Microsoft Word 10 KB
- Latviešu
- 3 lapas (763 vārdi)
- Universitāte
-