Liķiera ražošana



Kahlua.
Malibu.
Midori.
Amarula.
Liķieri tie ir saldie stiprie alkoholiskie dzērieni, kuri tiek izstrādāti, izmantojot cukuru, aromatizējošās piedevas, ekstraktus un augu un augļu destilātus, un augļu sulas, kā arī ēteriskās eļļas. Dažreiz cukura vietā izmanto medu, glikozi vai grauzdētu cukuru. Liķieri ir dzērieni ar alkohola saturu virs 15 %. Lielākā daļa pasaules liķieru satur ne mazāk kā 100 g cukura uz 1 litru šķidruma, bet cream liķieri ne mazāk kā 400 g cukura uz 1litru šķidruma.
Ų Stipros ar alkohola saturu no 35 50 %.
Ų Vidēji stipros ar alkohola saturu no 25 30 %.
Ų Galda liķieri – liķieri, kura pamatā ir vienkāršs destilāts bez dvēseles.
Ų krējuma liķieri – biezi un maigi; tos var dzert gan atsevišķi, gan ar pienu. Šos liķierus nevar ilgi uzglabāt;
Ų triple sec – saldie apelsīnu liķieri. Pazīstamākais brends ir Cointreau.
Sens un labi pazīstams zaļais zāļu liķieris. Tā recepti 1605. gadā radījuši Granšartrēzes klostera (atrodas netālu no Grenobles) mūki, un dzēriens plašākai sabiedrībai kļuva pieejams tikai 1848. gadā.
Pazīstams vācu augu liķieris. Tam ir neparasts, savdabīgs stils. Dzēriens ir tumšs, ar izteiktu zāļu buķeti, kurā jūtamas arī dažādu garšvielu nianses. Iespējams, garšu un aromātu salikums dažiem baudītājiem šķitīs pārlieku ekstrēms, tāpēc šo liķieri jādegustē ledus aukstu.
Karību baltā ruma un kokosriekstu liķieris, parasti nopērkams baltā, necaurredzamā pudelē. Dzēriens ir dzidrs, nedaudz viskozs un izteikti smaržo pēc kokosriekstiem. Patīkami salds, viegli dzerams.