Smiekli: psiholoģiska un sociāla parādība


Ir vairākas argumentu grupas, kāpēc ģenētiski modificētā pārtika varētu būt bīstama. Viena no tām attiecās uz cilvēka veselību, bet ļoti retos gadījumos tas ir saistīts ar reālu risku.
• iespējama antibiotiku rezistences gēnu izplatīšanās cilvēka mikroflorā;
Cilvēkiem, kuri nepanes konkrētu augu produktu, var rasties nopietni sarežģījumi, ja viņi netiks brīdināti, ka tomātos ir, piemēram, pupu gēnu kodēti proteīni vai kartupeļos darbojas riekstu gēni. Šī problēma nav specifiska tikai ģenētiski modificētai pārtikai, bet cilvēkam ar noslieci uz alerģiju var rasties, saskaroties ar jebkuru pārtiku. Galvenais šajā ziņā ir patērētāju informēšana par to ka šis konkrētais produkts satur proteīnu, kas kādam var būt alergēns.
Tā ir argumentu grupa, ka produktos esošo antibiotiku gēnu apēšana varētu radīt problēmas cilvēka veselībai. Pārnesot gēnu un veidojot ģenētiski modificētus augus, lai varētu izsekot, kuras šūnas ir modificētas un kuras nav, parasti ienes ne tikai vajadzīgo gēnu, bet arī kādu marķiergēnu, pēc kura var viegli izsekot, kur ģenētiskā konstrukcija pārvietojas.
- Microsoft Word 9 KB
- Latviešu
- 2 lapas (304 vārdi)
- Universitāte
-