Šokolāde - ne tikai gardums


Sokolāde neapšaubāmi ir viens no visvairāk lietotajiem un gardākajiem kārumiem. To pazīst visā pasaulē. Latvijas iedzīvotāji salīdzinājumā, piemēram, ar lietuviešiem, ir daudz kārāki pēc šokolādes, jo gadā apēd gandrīz divtik, cik kaimiņvalsts iedzīvotāji. Bet, lai saņemtu visu labāko ko šis gardais kakao izstrādājums var dot, nepieciešmas zināšanas, jo lieliska garša ir tikai viena no daudzajām šokolādes īpatnībām. Tā ir arī lielisks enerģijas avots un var ietekēt arī cilvēka veselību un garastāvokli.
Ja agrāk uzskatīja, ka šī saldā masa ir viens vienīgs kaitējums veselībai, tad šobrīd šis uzskats tiek apgāzts, ar vienu piebildi: ja lieto saprāta robežās. Zinātnieki atklājuši, ka tumšajā šokolādē ir vielas, kas noder pret dažādām sirds un asinsvadu saslimšanām. Itāļu un britu zinātnieki apstiprinājuši, ka šokolādes ēšana ir veselīga, taču svarīgi zināt, ka melnā šokolāde ir veselīgāka par piena šokolādi un tajā ir mazāk kaloriju.. Konstatēts, ka tiem, kas mielojas ar šokolādi, infarkta iespējamība ir mazāka. Taukvielas palīdz organismam uzņemt vitamīnus un saglabāt veselīgu ādu. Vitamīni un minerālvielas kavē holesterīna nogulsnēšanos, stiprina imunitāti, palielina izturību pret stresu un depresiju, uzlabo atmiņu Šo pētījumu ietekmē vairākas kompānijas patlaban mēģina radīt speciālas tabletes, kurās būtu visas šokolādē atrodamās veselīgās vielas.