Ūdens cietība un mīkstināšana

9,5- 1 atsauksmes

Ko uzskata par ūdens cietību.
Kas ir ūdens cietība.
Ūdens mīkstināšana.

Neapstrādātā ūdenī izšķīdušie kalci¬ja un magnija sāļi izraisa t.s. „ūdens cietību”. Šo sāļu karbonāti nosēžo¬ties veido t. s. „akmens” slāni. Tā rezultātā veidojas nosēdumi uz sani¬tārajām iekārtām, kā arī saīsinās apsildes, vannas istabu armatūras un virtuves iekārtu (veļas, trauku mazgājamo mašīnu, kafijas vārāmo, tējkannu u.c.) kalpošanas laiks. Akmens tāpat izraisa arī šo iekārtu ekspluatācijas izmaksu celšanos pat līdz 20 %.

Ūdens cietību visbiežāk apzīmē t.s. Vācijas grādos (dH). Latvijas ūdens

vadu ūdenim ir vidēji ap 18dH – tas ir ļoti ciets. Individuālo ūdens ņemšanas vietu lietotājiem bieži ir papildus problēma: izšķīdušie dzelzs un mangāna savienojumi izraisa rūsainus traipus un padara ūdeni dzeršanai nelietojamu.

Ūdens mīkstināšanas iekārtas „sirds” ir jonu apmaiņas slānis, kas „izrauj” no cauri tekošā ūdens kalci¬ja un magnija savienojumus.

  • Microsoft Word 8 KB
  • Latviešu
  • 1 lapā (236 vārdi)
  • Universitāte
  • Ūdens cietība un mīkstināšana
    9.5 - 1 balsojums(-i)
Skatīt pilnu darbu
Ūdens cietība un mīkstināšana. (Decembris 3, 2007). https://gudrinieks.lv/udens-cietiba-un-mikstinasana/ Pārskatīts 02:49, Jūnijs 8 2025
DARBA DATI
1 lapā (236 vārdi)
Valoda: Latviešu
Microsoft Word 8 KB
Līmenis: Universitāte
Skatīt pilnu darbu
ATSAUKSMES
MarkussPasniedzējs2022 04 24
Uzskatu, ka pati mājaslapas struktūra ir pietiekami informatīva. Tāpēc tās lietošana ir viegla, un tam nav nepieciešams daudz laika.
JānisSkolotājs2023 03 12
Mūsdienu bibliotēka – tā es nosauktu. Vislabāk sapratāt mūsu laikmeta iezīmi – visu iegūt ātri. Vienkārši lieliski.
EvelinaStudente2024 11 04
Lieliska vietne ar daudz noderīgas informācijas mācībām. Paldies, ka esat! Veiksmi jums! Iesaku!
Skatīt pilnu darbu
×