Ēdināšanas konspekti
Šajā sadaļā studenti var iepazīties ar ēdināšanas nozari, ēdienu gatavošanas metodēm un pārtikas drošības standartiem. Materiāli aptver dažādas ēdienu sagatavošanas tehnikas, uztura zināšanas un ēdināšanas pakalpojumu organizēšanu. Studenti var apgūt pārtikas produktu izvēli, uztura bagātinātājus, ēdienu noformēšanu un restorānu vadīšanu. Teorētiskie un praktiskie piemēri palīdzēs iegūt nepieciešamās prasmes, lai strādātu ēdināšanas nozarē un izstrādātu ēdināšanas uzņēmuma plānus.
Ēdienus pasniedz koplietošanas traukos. Šo metodi dēvē par metodi krievu gaumē, jo viesi apkalpo paši sevi. Tas notiek šādi: Galds iepriekš klāts ar individuāliem traukiem un ...
Ēdināšanas konspekti, Konspekts
2 lapas, 323 vardi
Ēdienus atnes koplietošanas traukos uz servanta. Galdu klāj iepriekš ar galda piederumiem, glāzēm, salvetēm, bet bez šķīvjiem. Šķīvjus viesmīlis sagatavo un novieto uz servanta. ...
Ēdināšanas konspekti, Konspekts
2 lapas, 330 vardi
Ēdienu porcionēšana viesiem ir augsts apkalpošanas līmenis un to dēvē par metodi franču gaumē. Galdu klāj ar traukiem, galda piederumiem, hlāzēm un salvetēm, ņemot vērā viesu ...
Ēdināšanas konspekti, Konspekts
3 lapas, 524 vardi
Garšvielu lietošana padara interesantus ne tikai vienas ģimenes vai restorāna ēdienus, bet nosaka arī dažādu tautu virtuves tradīcijas. Turklāt, zinot, ka prasmīgi izmantotas ...
Ēdināšanas konspekti, Konspekts
7 lapas, 1718 vardi
Viss ko apspīd Itālijas saule, ir saistīts ar mākslu. Pārtika ir divkārt svētīta, jo tā ir divu mākslu – gatavošanas un ēšanas ietekmēta.Piemēram, Venēcijas un Neapoles ...
Ēdināšanas konspekti, Konspekts
6 lapas, 1532 vardi
Auksto uzkodu videja pasniegsanas temperatura ir 12 14 graadi,bet pasniedzot aukstas uzkodas zeleja,sviestu, ikrus vai austeres,to temperatura ir mazliet zemaka aptuveni 10 gradi.Izveleto trauku ...
Ēdināšanas konspekti, Konspekts
1 lapas, 71 vardi
PR definīcijas. NB Šodien sabiedrība virzās uz ideālistisko + neitrālo pieeju. NB PR darbojas ar vairākām grupām vienlaikus. Adaptācijas process.
Ēdināšanas konspekti, Konspekts
46 lapas, 7320 vardi
Lauru lapas. Lauru lapas veicina gremošanas sulu izdalīšanos un uzlabo ēstgribu. Rozmarīns. Pārtikas rūpniecībā kurkumu izmanto sviesta , margarīna , siera un ...
Ēdināšanas konspekti, Konspekts
5 lapas, 1135 vardi