Krievu apkalpošanas metode

10- 2 atsauksmes

Konspekts. Krievu apkalpošanas metode.

Krievu apkalpošanas metode

Ēdienus pasniedz koplietošanas traukos. Šo metodi dēvē par metodi krievu gaumē, jo viesi apkalpo paši sevi. Tas notiek šādi:

Galds iepriekš klāts ar individuāliem traukiem un galda piederumiem katram viesim, ņemot vērā viņa pasūtījumu;

Viesmīlis saņem ēdienus koplietošanas traukos;

Atnes tos un noliek uz servanta;

Pieliek klāt koplietošanas galda piederumus, ar ko paņemt ēdienu;

Ar labo roku novieto ēdienu uz galda pa vidu tā, lai koplietošanas galda piederumi būtu pa labi no viesa;

Viesis apkalpo pats sevi un piedāvā blakussēdētājam, uzliekot ēdienu no koplietošanas šķīvja ar koplietošanas galda piederumiem uz individuālā šķīvja;

Ja vienlaikus jāizvieto vairāki ēdieni, tos sakārto, ievērojot trauku lielumu un ēdienu ēšanas secību;

Lielākus, augstākus traukus liek galda vidū;

Zemākus – galda malās;

Zivju ēdienus tuvāk, tad salātus un gaļas ēdienus tālāk u.t.t.;

Viesmīlis uzmana viesu darbību un, ja nepieciešams, novāc tukšos koplietošanas traukus;

Ja nepieciešams, papildina ēdienus;

Nomaina individuālos traukus, piemēram, pēc zivju ēdiena;

Novāc netīro šķīvi kopā ar galda piederumiem;

Atnes tīru šķīvi un viesim no labās puses ar labo roku noliek tieši priekšā;

Galda piederumi nākamā ēdiena ēšanai jau atrodas uz galda, kad to klāj;

Pirms pasniedz nākamo ēdienu grupu, vispirms:

Novāc koplietošanas traukus;

novāc netīros individuālos traukus kopā ar galda piederumiem;

atnes tīrus šķīvjus nākamajam ēdienam, ja pasniedz karsto ēdienu, tad šķīvjus sasilda līdz 40˚C temperatūrai;

pasniedz nākamo ēdienu koplietošanas traukos, piemēram, zupu,ko pasniedz zupas terīnē ar vāku un kausu;

zupas terīni uz pamatšķīvja ar salvetes paliktni novieto galda vidū;

pa kreisi no zupas terīnes novieto pamatšķīvīti vāka uzlikšanai;

pa labi no zupas terīnes – pamatšķīvīti kausa uzlikšanai;

viesmīlis vispirms noņem zupas terīnes vāku un novieto uz pamatšķīvīša pa kreisi no zupas terīnes;

tad novieto zupas kausu ar roklturi labajā pusē uz pamatšķīvīša pa labi no zupas terīnes;

novēl „labu apetīti” viesiem

viesi sevi apkalpo, ielejot zupu.

  • Microsoft Word 8 KB
  • Latviešu
  • 2 lapas (323 vārdi)
  • Universitāte
  • Krievu apkalpošanas metode
    10 - 2 balsojums(-i)
Skatīt pilnu darbu
Krievu apkalpošanas metode. (Maijs 20, 2006). https://gudrinieks.lv/krievu-apkalposanas-metode/ Pārskatīts 16:14, Jūlijs 23 2025
DARBA DATI
2 lapas (323 vārdi)
Valoda: Latviešu
Microsoft Word 8 KB
Līmenis: Universitāte
Skatīt pilnu darbu
ATSAUKSMES
DinaStudente2022 08 27
Paldies par palīdzību, jūsu mājaslapa man palīdzēja rakstot biznesa plānu.
MartaSkolotāja2021 08 17
Ļoti priecājos, ka ir tāda mājaslapa, kas palīdz strādājot pirmsskolas skolotājai, sniedzot daudz dažādas informācijas un idejas svētku rīkošanai bērnudārzā.
MarkussPasniedzējs2022 04 24
Uzskatu, ka pati mājaslapas struktūra ir pietiekami informatīva. Tāpēc tās lietošana ir viegla, un tam nav nepieciešams daudz laika.
×